Odprte prijave za Medis Awards 2018!

Odprte prijave za Medis Awards 2018!
Odprte prijave za Medis Awards 2018!
  05.06.2018  |  13:20
Čas branja: 1 min
Letošnja novost za prijavo na mednarodni natečaj za Medis Awards je objava članka v publikaciji z dejavnikom vpliva (impact factor) več kot 1,5, prvič pa je možna prijava tudi s področja intenzivne medicine. Slavnostna prireditev, na kateri bodo objavili zmagovalce in dobitnike nagrad, bo letos v Sarajevu 29. novembra 2018. Zadnji rok za prijave je 15. september 2018.

Strokovna žirija International Medis Awards že peto leto zapovrstjo razpisuje natečaj International Medis Awards for Medical Research za najboljše aplikativne medicinske dosežke v regiji srednje in jugovzhodne Evrope. Letos vabijo k sodelovanju zdravnike in farmacevte s področij farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne terapije, nevrologije, oftalmologije, pediatrije, pulmologije (z alergologijo) in revmatologije.

Kdo se lahko prijavi?

V natečaju lahko sodelujete s svojimi znanstvenimi raziskovalnimi deli, ki ste jih predstavili s člankom, ki je objavljen v prepoznavni znanstveni publikaciji z dejavnikom vpliva (Impact Factor) več kot 1,5. Raziskovalno delo mora biti sprejeto, predstavljeno ali objavljeno med 1. septembrom 2017 in 31. avgustom 2018.

Natečaj je razpisan v osmih državah: Avstrija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Hrvaška, Madžarska, Makedonija, Slovenija in Srbija.

Kje se prijaviti

Prijavo oddajte v angleškem jeziku prek spletnega obrazca. Tukaj boste našli tudi podrobnejše informacije o pogojih sodelovanja, če pa vas bo še kaj dodatno zanimalo, pa pošljete e-mail na awards@medis.si.

Strokovna žirija

Prijavljena dela bo po vnaprej določenih merilih ocenjevala strokovna žirija, ki jo sestavljajo mednarodno priznani strokovnjaki različnih specialnosti pod vodstvom predsednika žirije prof. dr. Matije Tomšiča, predstojnika Kliničnega oddelka za revmatologijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Žirija bo izbrala finaliste in po enega zmagovalca z vsakega razpisanega raziskovalnega področja.

Nagrada

Zmagovalci natečaja bodo prejeli bronasto skulpturo Prihodnost (Future) in finančno vzpodbudo za nadaljnje raziskovalno delo v višini 2.500 evrov bruto. Finalisti natečaja bodo prejeli priznanje Medis Awards in finančno vzpodbudo za nadaljnje raziskovalno delo v višini 500 evrov bruto.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Novice
Novice DRUGA FARMA DEBATA: Prihodnost financiranja zdravil iz javnih sredstev

Slovenijo v tujini velikokrat pohvalijo, da financira in ima na voljo vsa klinično pomembna zdravila, ki so standard tudi v zahodni...

Tehnologija
Tehnologija PRVA FARMA DEBATA: Vaša vprašanja in odgovori o digitalnem trženju

V začetku maja smo v uredništvu Medicine danes pripravili prvo farma debato. Ker je koronavirus veliko komunikacije in trženjskih...

COVID-19
COVID-19 Potrditev učinkovitosti remdesivirja proti COVID-19

Zgodnji rezultati raziskave ACTT so pokazali 31 odstotkov hitrejše okrevanje bolnikov, hospitaliziranih zaradi COVID-19. Ugotovili so tudi...

COVID-19
COVID-19 Kako na »Štefanu« testirajo zaščitne maske

Med pandemijo koronavirusa je skupina raziskovalcev z Instituta Jožefa Stefana (IJS) pod sovodstvom prof. Igorja Mekjaviča in prof. dr....

COVID-19
COVID-19 Lahko toplo vreme ustavi COVID-19?

O morebitnem rešilnem vplivu toplejšega vremena na COVID-19 je še vedno veliko teorij in razmeroma malo uporabnih podatkov.